fbpx
Bodrum, Muğla, TÜRKİYE
+90-544-338 39 87

Dijital Dünya ‘da yaşanan gelişmeler baş döndürücü.

 

Yaşam içerisinde ihtiyaç duyduğumuz gereksinimleri temin etmekte zorlandığımızda, Dijital Dünya ‘da ortaya çıkartılan yenilikler bu zorlukları aşmamızı sağlamakta.

Dijital dünya da yaşanan gelişmeler baş döndürücü

Bunların bir yenisi ülkemiz kaynaklı; Glocalzone

Uygulama, Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi, Minerva Kuluçka Merkezi’de Glocalzone tarafından geliştirilmekte.

Şahısların kendi ülkelerinde bulamadıkları ürünleri, seyahatte bulunan kişiler vasıtasıyla edinebilmelerini sağlamaya yönelik bir uygulama olarak tanımlanabilir.

İhtiyaç sahibi kişi web sitesine üye olmak koşuluyla aradığı ürünü fiyat aralığı, teslim alabileceği tarih aralığı gibi detaylı açıklamalar ve görseliyle birlikte web sitesine yükler.

Seyahat eden kişi de yine web sitesine üye olarak hangi tarihler arasında,nereden nereye seyahat edeceğini, fiyat aralığını, bavulunda taşıyabileceği alanı ve taşımak istediği ürünleri belirtir.

İhtiyaç sahibi ve seyahat eden kişinin girilen özellikleri örtüştüğünde anlaşma sağlanmış olur.

Bu sayede ihtiyaç sahibi, kendi yakın çevresinde bulamadığı ürünü, büyük kargo masrafı ödemeden edinebilmekte, diğer tarafta ise seyahat eden kişi seyahat masraflarını azaltma ve birini mutlu etme şansını yakalamakta.

“Hiç bir şey ulaşılamaz değildir” Mottosuyla yola çıkan firmaya başarılar dileriz.

Dijital dünya da yaşanan gelişmeler baş döndürücü

#WorldEmojiDay (DünyaEmojiGünü)

Devir sürat devri olunca sohbetler de dijitalleşiyor ve hızlanıyor. Öyle ki anlatmak istediklerimizi ifade ederken kelimeler yerine emojiler yardımımıza koşuyor.

Emojilerin en çok kullanıldığı platformların başında gelen Twitter, #WorldEmojiDay (DünyaEmojiGünü) sebebiyle yollanan tweetleri derleyerek en çok talep edilen emojileri derledi.

Ülkemizde en çok talep edilen emojiler olarak nazar, Atatürk, huni, , iç çekme, ince belli bardak, yav he he sayılabilir. Siyah kalp, zürafa, kusma, köpekbalığı, tuz, orta parmak emojilerinin de dünyada en çok talep edilen emojiler olduğunu hatırlatalım.

 

Dijital dünya da yaşanan gelişmeler baş döndürücü

 

Dijital sohbet olur da dijital para olmaz mı?

Dünyada dijital para birimleri, finans piyasalarının önemli araçları haline gelirken Türkiye’de de büyük ilgi çekmeye devam ediyor. Ülkemizin çok ziyaret edilen doviz.com web sitesinin verilerine göre, yirmi binden fazla yatırımcı Bitcoin verilerini takip etmekte. Verilere göre, yılbaşından itibaren Bitcoin 145,14, Litecoin ise yüzde 946,15 değer kazandı.

Bitcoin, kriptolu (şifreli) para kategorisinde, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan, açık kaynaklı bir kod olarak yayınlanmış bir dijital para birimi olarak biliniyor. Ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir. Bitcoin’in alternatifi sayılan Litecoin ile de herhangi bir aracı gereksinimi duymadan ve kişisel bilgiler kullanılmadan hizmet alış-verişi yapılabilmektedir. Leitcoin’de belli kurumlara ya da bankalara bağlı değildir ve Bitcoin’in arkasından en yüksek pazar payına sahip ikinci dijital para birimidir.

Dijital dünya da yaşanan gelişmeler baş döndürücü

IAB Avrupa, IAB ABD ve IHS Markit’in açıkladığı Global Mobil Reklam Yatırımları Raporu’na göre;

2015 yılında 39 milyar Euro’ya (52 milyar dolar) ulaşan Mobil Reklam Yatırımları, 2016’da yüzde 60,5 büyümeyle 63 milyar Euro’ya (83 milyar Dolar) çıktı.

Mobil gösterimde % 64,3, mobil arama reklam yatırımları % 61,1 artış göstermiş. Rapora göre 2016 yılında, mobil gösterim reklam yatırımları 34 milyar Euro (45 milyar Dolar) ile mobil reklam yatırımlarının yüzde 54’ünü oluştururken, mobil arama yatırımları 27 milyar Euro (36 milyar Dolar) ile tüm mobil reklam yatırımlarından yüzde 42,8’lik pay aldı. Mesajlaşma reklam yatırımları ise düşüşe devam ederek 1,9 milyar Euro (2,6 milyar Dolar) ile yüzde 3,1’lik pay elde etti.

2016 yılındaki 63 milyar Euro (83 milyar Dolar)’luk global mobil reklam yatırımlarının bölgelere göre dağılımında yüzde 46’lık oran ve 29 milyar Euro’luk yatırımla Kuzey Amerika birinci sırada yer alıyor. Asya-Pasifik yüzde 33 ile ikinci (21 milyar Euro), Avrupa ise yüzde 19 (12 milyar Euro) ile sıralamada üçüncü olarak yer alıyor. Mobil reklam yatırımları Orta Doğu ve Afrika’da yüzde 0,8 (0,5 milyar Euro), Latin Amerika’da ise yüzde 0,7 (0,4 milyar Euro) şeklinde gerçekleşti.

Yıllık büyüme oranlarına bakıldığında ise Kuzey Amerika’da yüzde 73, Latin Amerika’da yüzde 57, Asya-Pasifik’te yüzde 52, Avrupa’da yüzde 48, Orta Doğu ve Afrika’da yüzde 46 olarak tüm bölgelerde artış kaydedilmesi dikkat çekti.

IAB Avrupa CEO’su Townsend Feehan’a göre mobil cihazların ön planda olduğu bir medya tüketim ve reklamcılık döneminde olduğumuz, Global Mobil Reklam Yatırımları hacminden anlaşılmakta. IAB Başkan Yardımcısı ve Mobil & Video Genel Müdürü Anna Bager’e göre ise, rapor sonuçlarının markalar tarafından mobil platformun ne kadar öenmli olduğunun anlaşıldığının göstergesi. IHS Markit Teknoloji, Medya ve Telecom Analisti Kia Ling Teoh’a göre ise Global Mobil reklam sektöründe yaşanan büyümenin, reklam teknolojisindeki gelişmelerle desteklenmesi önemli. Ölçümlemedeki standardizasyon ve medya tüketiminin mobil cihazlara kaymasıyla, tüketicinin mobil reklamlarla daha iyi bir etkileşim yakalamasını sağlandı.

Dijital dünya da yaşanan gelişmeler baş döndürücü

e-Arşiv fatura zorunluluğunda ciro şartı 1 milyon TL’ye düşüyor.

Şu anda TL. 5.000.000.- üzeri yıllık satış yapan mükelleflere zorunlu olan e-Arşiv fatura kullanımı sınırı önümüzdeki yıldan itibaren TL. 1.000.000.- ye düşürülecek.

e-Arşiv fatura uygulamaları öncelikle basılı faturaya göre büyük bir maliyet avantajı sağlamakta. Nihai kullanıcılara da e-Arşiv ile fatura gönderilebilmekte ve faturanın elektronik ortamda gönderilmesi sebebiyle dolandırıcılık ortadan kalkmakta. Elektronik ortamda 10 yıl saklanan faturalara kolayca ulaşılabilirken, tüketicilerin ürün iadesi, garanti süreçleri ve fatura itirazlarında faturayı kaybetme sıkıntısı son buluyor. e-Faturalar günlük e-posta trafiğinden ayrı bir adrese yönlendirildiği için e-Faturalarını biriktirmek isteyenler ayrı bir e-posta adresi açmakla uğraşmıyor. u sistem önceden kullanılan sistemlerle entegre bir şekilde çalışılabildiği için alışılan düzene devam ediliyor. Ve tabii ki ağaç kıyımına çözüm oluyor.

‘e-Fatura’, ‘e-Arşiv’ Uygulamalarında ülkemizde lider firmalardan olan FIT Solutions aynı zamanda ‘e-Defter’, ‘e-Bilet’, ‘e-Mutabakat’, ‘e-Denetleme’, ‘e-Yedekleme’, ‘UFRS’, ‘KDV İade’, ‘e-İrsaliye’ ve ‘e-Kayıt Saklama’ gibi uygulamaların yanında, süreçlerinin düzenlenmesinde iş verimliliği artıran, maliyet ve zaman yönetimini kolaylaştıran çözümler de sunmaktadır.

Dijital Dünya ‘dan haberlerde zaman zaman tekrar görüşeceğiz.

Related Posts

Leave a reply

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.