fbpx
Bodrum, Muğla, TÜRKİYE
+90-544-338 39 87

Dijital Dünya’da yaşanan gelişmeler….

 

Dijital Dünya’da yaşanan gelişmeler ….

Dijital Dünya’da yaşanan gelişmeler o kadar baş döndürücü bir hal aldı ki, artık takip etmekte gerçekten zorlanmaya başladık.

Dijital bankacılık, dijital ticaret, dijital kumbara, dijital güvenlik, dijital iş modelleri…. Nasıl siz de yoruldunuz değil mi? Üstelik bunlar sadece bir kaç günlük haber bülteni başlıkları.

İlk haber bültenimiz bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Antalya Dijital Zirvesi.

CRM Medya ve Google iş birliğiyle gerçekleştirilecek Antalya Dijital Zirvesi #2‘de ülkemiz turizm sektörünün dijital dünya ‘ya yansıması tartışılacak. Bu ayın yirmisinde Antalya Su Otel’de düzenleneceği bildirilen zirvede Yazar ve Seslendirme Sanatçısı Yekta Kopan moderatörlük görevini üstlenecek. Toplantının ana konusunu turizm sektöründe, otel pazarlamacığının dijital kanallarla nasıl gerçekleştirilebileceği tartışılacak.

Dijital Dünya 'da yaşanan gelişmeler

CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, zirve ana konusu olan turizm sektöründe dijital pazarlama konulu bir konuşma yapacak. Beş yüzden fazla otel sahibi, otel müdürü, otel satış ve/veya pazarlama müdürlerinin katılacağı toplantıda İçil Danışmanlık’tan Mustafa İçil “Dijital Dönüşüme Ayak Uydurmak”, Ceyhun Yılmaz “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz”, Devrim Emekçi “Veriyi Müşteriye Dönüştür” başlıklı konuşmalar yapacaklar. Mehmet Biçer, turizm alanındaki dijital pazarlama tecrübelerini aktarırken, Serdar Kuzuloğlu da zirve kapsamında bilişim sektörü ile alakalı yorumlarını katılımcılarla paylaşacaklar.

Günümüzde değer her geçen gün daha fazla anlaşılan “Dijital” in, ülkemiz ekonomisi için vazgeçilmez yapı taşlarından turizm sektöründe nasıl kullanılacağı merak konusu. Zirve sonuçlarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

 

1. Bilkom Corporate Challenge “Dijital Yaşamın Geleceği Girişimciler Buluşması” gerçekleştirildi.

Dijital iş modellerini destekleyen firmaların başında gelen Bilkom, analitikler, B2B2B, dağıtım ve deneyimsel ana başlıklarıyla hazırlanan Bilkom Corporate Challenge “Dijital Yaşamın Geleceği Girişimciler Buluşması” nı başarıyla düzenleyerek, dijital iş modellerini destekleyecek girişimcilerle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen ön değerleme neticesi, daha önce belirlenmiş kriterlere uygun proje sahibi 10 girişimci, Bilkom personelinin katıldığı sunumda projelerini tanıttılar. Bilkom çalışanları iş birliği içinde olmak istedikleri girişimcileri oy birliği ile ve online olarak belirlediler. Kazananlara çeşitli hediyeler verildi.

 

Bankacılıkta yeni bir uygulama: Dijital Kumbara

18 Yaşından küçüklerin tasarruf alışkanlığı edinmeleri yolunda önemli bir hizmet olarak tanımlanan Dijital Kumbara, esas olarak  İşCep kullanan İş Bankası müşterilerinin  bluetooth özelliği ile yakınlarında olan Dijital Kumbara’lara para göndermeleri olarak tanımlanabilir. İşCep kullanıcısı velinin çocukları adına açacakları vadesiz TL hesabı ve vadeli kumbara hesabı, para aktarımının gerçekleştirilebilmesi için yeterli.

Dijital Dünya 'da yaşanan gelişmeler
Dijital Kumbara’nın ekranında yazılan mesaj ile birlikte görüntülenen bu gönderilen paralar, dijital kumbaranın dijital ekranından izlenebiliyor. Dilendiği takdirde birikim hedefi tanımlanabilme özelliği sayesinde çocukların birikim hedeflerine ne kadar yaklaştıklarını takip ederek, tasarruf bilincinin artırılması sağlanmakta.

Türkiye’nin online alışveriş alanındaki önemli oyuncularından iyzico, dijital ticareti kolaylaştırıyor.

Bilindiği üzere ülkemiz, kredi kartı kullanımında Avrupa’da birinci sırada ve ülkemizde her iki kişiden birinde akıllı telefon mevcut. İşte bu nedenle ülkemizde dijital ticaret alanında büyük bir potansiyel olduğu görüşü hakim. iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu, bu gerçeğin altını çizerek bugüne kadar yaklaşık on üçbin  KOBİ’nin e-ticarete başlamasına ön ayak olduklarını belirterek, yeni ürünleri iyziLink ve iyziUp ile dijital ticareti ülkemizde daha kolay ve güvenilir hale getireceklerini belirtti.

Dijital Dünya 'da yaşanan gelişmeler

Özellikle sosyal medya üzerinden satış yapanlara müjde! iyzico’nun yeni ürünü iyziLink ile web sitesi veya teknik bir bilgiye gerek olmaksızın online tahsilat yapmaya başlayabilirsiniz. İlk etapta şirketlerin kullanımına açılan iyziLink, şimdi bireysel kullanıcıların da hizmetinde. Sosyal medya platformları ve mesajlaşma servisleri üzerinden satış yapanlar artık bu sistem sayesinde online ödeme alma şansına sahip olacaklar.

Diğer yeni ürün iyziUp ise  dijital ticaretin güvenlik sorununa çözüm getiriyor. Alışveriş için alıcı önce korumalı bir hesap oluşturuyor. Yaptığı satın alma sonuncunda, aldığı üründen memnun kaldığı takdirde hesabındaki para alış veriş yaptığı internet sitesine aktarılıyor. Böyle gerçek güvenlik sağlanmasının yanı sıra alıcıyı sıkan form doldurma, kart bilgisi girme gibi oyalayıcı işlemler ortadan kaldırılmış oluyor.

 

“Dijital Güvenlik” denince sektörün önde gelenlerinden ESET’in Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Stephen Cobb’a kulak vermek gerekiyor.

Cobb, dijital güvenliğin sadece şirketin sorumluluğunda olmadığını, bilhassa yüksek ünvanlı şirket çalışanlarından başlayarak tüm şirket çalışanlarının bu konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtiyor. Siber güvenlik konusunda şirket çalışanlarının eğitimi ve farkındalıkların çok önemli olduğunu vurgulayan Cobb, dijital güvenliğin firmada çalışan tüm personelin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Dijital Dünya 'da yaşanan gelişmeler

Kötü amaçlı yazılım, kimlik avı, fidye yazılımı ve sosyal mühendislik gibi günümüz dijital dünyasının en önemli tehditlerinden haberdar olmak ve bunların nasıl çalıştığını anlamak, düşmanı tanımak anlamında önde gelen konular. Personelin güçlü parola kullanımı konusunda uyarılması, parola güvenliğinin ihmal edilmemesi önemli konular arasında. Her gelen e-posta içeriğinde yer alan, ki bunlar genellikle sık yazıştığınız iş arkadaşınız, devamlı çalıştığınız bankanız olabilir bilgi talep eden linklerin tıklanmaması mutlaka firma çalışanlarına hatırlatılması gereken konular arasında.

Related Posts

Leave a reply

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.